Hansı qidalar insanda yorğunluq yaradır?.. – İsrail alimlərinin ARAŞDIRMASI

Hansı qidalar insanda yorğunluq yaradır?.. – İsrail alimlərinin ARAŞDIRMASI backend

Hər kəs bilir ki, bizim əhval-ruhiyyəmiz və orqanizmimizin necə işləməsi birbaşa qidalanmamızdan asılıdır. Qida bədənimizdəki proseslərə, eləcə də hormonlarımıza təsir göstərir. Bəzi qidaları yemək sizi yorğun və tənbəl edir. Bəs yorğunluq hiss etməmək üçün hansı qidalardan çəkinməlisiniz?

 

Moderator.az-ın İsrail mediasına istinadla verdiyi məlumatda deyilir ki, bu siyahıda birinci yerdə, təbii ki, fastfud qidalardır.

 

Bu qida bizi məmnun edir, lakin bədənimizə enerji verən elementləri ehtiva etmir. Müntəzəm olaraq fastfud yemək insanın enerji səviyyəsini əhəmiyyətli dərəcədə aşağı salır və xroniki yorğunluğu artırır.

 

İşlənmiş qidalar

 

Bu qidaların tərkibində çoxlu duz, həmçinin zərərli monosodium qlutamat və trans- yağlar var. Beynin idrak funksiyalarını pozur və əsas hormonları blokladığı üçün sizi tənbəlləşdirir.

 

Nişastalı qidalar

 

Ağ çörək, makaron, bişmiş məmulatlar. Məsələn, belə qidalar zənginləşdirilmiş buğdadan ibarətdir və bu, bədəndə enerji çatışmazlığına səbəb olur.

 

Tərkibində süni dadlandırıcı olan məhsullar

 

Şəkər və dadlandırıcılar enerji vermir, əksinə, onları qəbul etdikdə özünüzü yorğun və tənbəl hiss edirsiniz.

 

Maqneziumla zəngin qidalar

 

Banan, balqabaq toxumu və ya paltus balığı kimi maqneziumla zəngin qidalar sizi tənbəl, yorğun edə və ya başgicəlləndirmə yarada bilər.

 

Yağlı qidalar

 

Yağlarla zəngin qidalar sizi yorğun və tənbəl hiss etdirə  və çəkinizi artıra bilər.

Diaspora