Yeni Zelandiyalı alimlər balın faydalı xüsusiyyətlərinin siyahısını genişləndiriblər. Onlar bu müalicəvi məhsulun narahatlığı azaltdığını və yaddaşı yaxşılaşdırdığını sübut ediblər.
Tədqiqatçılar laboratoriya siçovullarını əhatə edən bir təcrübə apararaq onları üç qrupa böldülər. Birinə bal, ikincisinə saxaroza, üçüncüsünə isə heç bir şirin qida verilməyib. Bütün siçanlar açıq eksperimental labirintlərə məruz qalıb və müşahidə edilib. Balla bəslənən gəmiricilər ən aşağı narahatlıq səviyyəsini göstərib, labirintə daha aktiv giriblər və daha yaxşı məkan yaddaşı nümayiş etdiriblər.
Alimlər balın qida rasionuna daxil edilməsinin narahatlığı azalda və yaddaşı yaxşılaşdıra biləcəyi qənaətinə gəliblər.
Bu müalicəvi məhsulun antibakterial və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik olduğu əvvəllər elmi olaraq sübut edilmişdir. Balın orta dərəcədə istehlakı qan tərkibini yaxşılaşdırır, daxili orqanların fəaliyyətini normallaşdırır və vaxtından əvvəl qocalmanın qarşısını alır.
QAZİLER.AZ



