Əvvələ 


SORĞU
Azərbaycan erməni işğalındakı torpaqlarını azad etmək üçün neyləməlidir?
Danışıqlar prosesini davam etdirməlidir
İşğalçılara qarşı hərbi əməliyyatlara başlamalıdır
Digər

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 6662

Digər sorğular

Qaynar çay xərçəngə səbəb ola bilər

15:55  |    16 İyun 2016  |   E-mail  |  Çapa göndər

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) yanında Xərçəngin öyrənilməsi üzrə beynəlxalq agentlik həddən artıq qaynar qəhvə və çayın istifadəsini sağlamlıq üçün təhlükəli hesab edir.

Qaziler.az Lenta.ru-ya istinadən xəbər verir ki, agentliyin tədqiqatına əsasən, həddən artıq qaynar çay və qəhvənin istifadəsi qida borusunun xərçənginə gətirib çıxara bilər.

Söhbət qaynarlığı 65 dərəcə Selsidən yüksək olan içkilərdən gedir.

“Tədqiqatın nəticələrinə görə, həddən artıq qaynar çay və qəhvənin istifadəsi qida borusunun xərçənginə gətirib çıxara bilər. Buna səbəb içkilərin tərkibi deyil, onların temperaturudur”, - ÜST-ün xərçəng üzrə tədqiqat agentliyinin rəhbəri Kristofer Vayld bəyan edib.

Tədqiqatın üzərində 23 alim işləyib. Onların işinin nəticələri “Lanset” tibb jurnalında dərc olunub.
Sosial şəbəkələrdə paylaş



 
loading...
Aydinyol.az
Bölməyə aid digər xəbərlər
25.01.2020
Türkiyədə 39 nəfər dağıntılar altından sağ çıxarılıb
25.01.2020
Hamilə qadın dağıntılar altından sağ çıxarıldı
25.01.2020
Türkiyədəki zəlzələni yerini və şiddətini öncədən deyən professor...
25.01.2020
Bu yara Moskva və Kiyev arasında daim qalacaq - Zelenski
25.01.2020
Çində koronavirusdan ölənlərin sayı 41 nəfərə çatıb