Əvvələ 

SORĞU
Azərbaycan erməni işğalındakı torpaqlarını azad etmək üçün neyləməlidir?
Danışıqlar prosesini davam etdirməlidir
İşğalçılara qarşı hərbi əməliyyatlara başlamalıdır
Digər

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 5833

Digər sorğular

Xərçəngdən ən yaxşı qoruyan ədviyyat

23:57  |    15 Aprel 2018  |   E-mail  |  Çapa göndər


Hindistanda digər ölkələrlə müqayisədə xərçəngə tutulma halları daha azdır.

Mütəxəssislər bunu hindistanlıların sarıkökə olan sevgi ilə əlaqələndirir. Hindistanda insanlar hər gün orta hesabla təxminən 1,5-2 qr sarıkök qəbul edir. Bu ölkədə sarıkök demək olar bütün yeməklərə, şirniyyatlara, içkilərə əlavə edilir.

Sarıkök qədim hind təbabəti olan Aurvedada geniş istifadə olunur. Sarıkökün çox güclü iltihabəleyhinə xüsusiyyətlri var.

Saglamolun.az -ın məlumatına görə, çoxsaylı elmi araşdırmalar göstərib ki, sarıkökün tərkibində olan "kurkumin" maddəsi bir çox xərçəng şişlərinin (bağırsaq, süd vəzi, mədə, yumurtalıqlar və s.) inkişafını ləngidir, xərçəng hüceyrələrinin dağılması prosesini sürətləndirir.

Sarıkök xərçəng xəstəliklərinin ən güclü profilaktik vasitəsidir. Mütəxəssislər bu ədviyyatdan daha tez-tez istifadə etməyi tövsiyə edirlər. Ədviyyatın faydalı xüsusiyyətlərini daha yaxşı saxlamaq üçün onu yeməklərə hazır olana yaxın əlavə edin.
Sosial şəbəkələrdə paylaş



 
Bölməyə aid digər xəbərlər
20.09.2018
Hər dərdə dərman alma sirkəsi
28.08.2018
Zoğalın 20 müalicəvi xüsusiyyəti
25.08.2018
Ən təhlükəli qida məhsulunun adı açıqlandı
22.08.2018
Təzyiqi normallaşdırmaq üçün qidalanmada 4 dəyişiklik
18.08.2018
Dünyanın ən kanserogen 5 məhsulu