Əvvələ 

SORĞU
Azərbaycan erməni işğalındakı torpaqlarını azad etmək üçün neyləməlidir?
Danışıqlar prosesini davam etdirməlidir
İşğalçılara qarşı hərbi əməliyyatlara başlamalıdır
Digər

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 6002

Digər sorğular

Xərçəngdən ən yaxşı qoruyan ədviyyat

03:57  |    16 Aprel 2018  |   E-mail  |  Çapa göndər


Hindistanda digər ölkələrlə müqayisədə xərçəngə tutulma halları daha azdır.

Mütəxəssislər bunu hindistanlıların sarıkökə olan sevgi ilə əlaqələndirir. Hindistanda insanlar hər gün orta hesabla təxminən 1,5-2 qr sarıkök qəbul edir. Bu ölkədə sarıkök demək olar bütün yeməklərə, şirniyyatlara, içkilərə əlavə edilir.

Sarıkök qədim hind təbabəti olan Aurvedada geniş istifadə olunur. Sarıkökün çox güclü iltihabəleyhinə xüsusiyyətlri var.

Saglamolun.az -ın məlumatına görə, çoxsaylı elmi araşdırmalar göstərib ki, sarıkökün tərkibində olan "kurkumin" maddəsi bir çox xərçəng şişlərinin (bağırsaq, süd vəzi, mədə, yumurtalıqlar və s.) inkişafını ləngidir, xərçəng hüceyrələrinin dağılması prosesini sürətləndirir.

Sarıkök xərçəng xəstəliklərinin ən güclü profilaktik vasitəsidir. Mütəxəssislər bu ədviyyatdan daha tez-tez istifadə etməyi tövsiyə edirlər. Ədviyyatın faydalı xüsusiyyətlərini daha yaxşı saxlamaq üçün onu yeməklərə hazır olana yaxın əlavə edin.
Sosial şəbəkələrdə paylaş



 
Aydinyol.az
Bölməyə aid digər xəbərlər
25.11.2018
Azərbaycanda ürək əməliyyatında ilk
11.11.2018
Böyrəkləri qoruyan 8 QİDA
05.11.2018
Bu əlamətlər xəstəlikdən xəbər verir
04.11.2018
Qablaşdırılmış meyvə şirələri ölüm riskini artırır - Araşdırma
03.11.2018
Feyxoanın 10 müalicəvi xüsusiyyəti