Əvvələ 

SORĞU
Azərbaycan erməni işğalındakı torpaqlarını azad etmək üçün neyləməlidir?
Danışıqlar prosesini davam etdirməlidir
İşğalçılara qarşı hərbi əməliyyatlara başlamalıdır
Digər

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 5466

Digər sorğular

Xərçəngdən ən yaxşı qoruyan ədviyyat

23:57  |    15 Aprel 2018  |   E-mail  |  Çapa göndər


Hindistanda digər ölkələrlə müqayisədə xərçəngə tutulma halları daha azdır.

Mütəxəssislər bunu hindistanlıların sarıkökə olan sevgi ilə əlaqələndirir. Hindistanda insanlar hər gün orta hesabla təxminən 1,5-2 qr sarıkök qəbul edir. Bu ölkədə sarıkök demək olar bütün yeməklərə, şirniyyatlara, içkilərə əlavə edilir.

Sarıkök qədim hind təbabəti olan Aurvedada geniş istifadə olunur. Sarıkökün çox güclü iltihabəleyhinə xüsusiyyətlri var.

Saglamolun.az -ın məlumatına görə, çoxsaylı elmi araşdırmalar göstərib ki, sarıkökün tərkibində olan "kurkumin" maddəsi bir çox xərçəng şişlərinin (bağırsaq, süd vəzi, mədə, yumurtalıqlar və s.) inkişafını ləngidir, xərçəng hüceyrələrinin dağılması prosesini sürətləndirir.

Sarıkök xərçəng xəstəliklərinin ən güclü profilaktik vasitəsidir. Mütəxəssislər bu ədviyyatdan daha tez-tez istifadə etməyi tövsiyə edirlər. Ədviyyatın faydalı xüsusiyyətlərini daha yaxşı saxlamaq üçün onu yeməklərə hazır olana yaxın əlavə edin.
Sosial şəbəkələrdə paylaş



 
Bölməyə aid digər xəbərlər
16.04.2018
Pərpətöyünün bilmədiyimiz 10 FAYDASI
15.04.2018
Qadın və kişi qəlbi arasındakı 10 FƏRQ - QADIN QƏLBİ HƏSSAS OLSA DA...
15.04.2018
Dəmir əksikliyiniz varsa, boşuna pəhriz saxlamayın: ARIQLAMAYACAQSINIZ
13.04.2018
2018-ci ilin ekoloji baxımdan ən kirli və zərərli MƏHSULLARI
12.04.2018
Tarakan südü, yeni super qida – Çox faydalı imiş